2021 Trend Boya Renkleri
24.05.2023

2021 Trend Boya Renkleri

Yapılarda En Çok Tercih Edilen Renkler

Evlerin duvarları ev dekorasyonunda önemli bir yer tutmaktadır. Duvar aksesuarlarından, duvar boya renklerine kadar her şey dekorasyonun önemli parçalarıdır. 2021 yılının trend boya renkleri geçen senin renk tercihlerine göre farklılaştı.

 

Dekorasyon ve yaşam alanları için renk paletleri ile trend oluşturan Pantone 2021 trend boya renkleri için dayanıklılığın rengi olarak gri rengini ve iyimserliğin rengi olarak sarıyı seçmiştir. Pantone bu seçimlerinde pandemi döneminde oluşan durumları göz önünde bulundurarak yaşam alanlarımızı pozitif bir şekilde renklendirdi. Kırmızı gibi canlı bir renk ile sıkıntılı geçen günlerin izleri silinmeye çalışılıyor. Fıstık Yeşili, Limon Sarısı, Lavanta, gibi doğa ile özleşen renkleri de yelpazesine eklemiştir. Doğal renkler ile birlikte pastel renkleri de 2021 yılının trend boya renkleri arasında görmek mümkündür.

 

2021 Trend Boya Renkleri İle Yaşam Alanlarınızı Güzelleştirin

 

2021 trend boya renklerinden gri sadeliği ve klasikliği simgelerken, lila rengi ile harika bir uyum yakalayarak 2021 yılında gri-lila kombinasyonu ile karşımıza çıkmaktadır. Krem, bej ve kahverengi gibi tonlardan vazgeçmek istemeyenler için 2021 yılı duvar renkleri trendlerinde açık kil rengi tercih edilenler arasında olacaktır.

 

Dünyada salgın haline dönüşen korona virüs nedeniyle evlerde çokça zaman geçirilen süreçte, sarı ve hardal tonları güneşin renklerini anımsattığı için trend duvar rengi olarak yerini almıştır. İddialı bir renk olmayan fakat zarifliği temsil eden beyaz rengi 2021 yılının trend boya renkleri olarak yerini almaktadır. Özellikle tercih edilen sis beyazı tonuna büyük ilgi gösterilmektedir. Pantone’un renk skalasında en çok yer verilen renklerden biride klasik mavi rengidir. Klasik mavi renk ile uyumlu olabilecek pek çok rengin olması mavi rengini en çok tercih edilen boya renklerinden yapmaktadır. Klasik mavi ile sarının açık tonları ve beyaz çok iyi bir şekilde uyum sağlayacaktır. Yine mavinin bir başka tonu olan kömür mavisi trend renkler arasında ilk sıralarda görmek mümkün. Kömür mavisi gold sarısı ile birlikte kullanıldığında gün ışığı ile uyum sağlayan etkileyici bir hava yakalamanızı sağlar.

 

2021 yılının trend renkleri arasında kendi gösteren bir başka renk ise mint yeşilidir.  Dinlendirme ve huzur verme özelliklerine sahip olan mint yeşili özellikle yatak odaları ve çocuk odalarında en çok tercih edilen renklerden biridir. Bej rengi ile birlikte salon duvarlarında da tercih edilmektedir. Son yıllarda minimal yaşam ön plana çıkmaktadır. 2021 yılının trend renkleri minimal yaşamda da çokça kullanılabilir. Özellikle flamingo pembesi gibi pastel renkler minimal tasarımlar için sıcak bir ortam hazırlamaktadır. Minimalist alanların dikkat çekici bir görünüme sahip olması için flamingo pembesi ideal renklerdendir.

 

En iddialı ve en pozitif renklerden biri olan mercan rengi trend renkler arasında yer almaktadır. Mercan rengi ile boyanan mekan çok farklı ve dinamik bir alana dönüşmektedir.  2019 yılı için yılın rengi seçilen mercan rengi önceki yılların trend rengi olarak 2021 yılında da kendinden bahsettiriyor. Her senenin mutlaka trend bir soft rengi vardır. 2021 yılının soft trend rengi ise pudra renkli duvarlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Her türlü dekorasyon için pudra rengi tercih edilebilmektedir. Özellikle minimalist ve daha modern alanlar için soft renkler daha ön plandadır. Pudra rengi bu alanlar için ilk tercihlerden biridir.

 

2021 trend boya renkleri arasında merlot rengi de öne çıkıyor. Kırmızı rengin canlılığını ve pastel renklerin şıklığını taşıyan merlot rengi, uygulandığı her alanda zevkli, canlı ve zarif bir görünüm elde edilmesini sağlıyor.

Kayalar Boya bünyesinde bulunan duvar boyalarını keşfedebilirsiniz.

 

Etiketler: KayalarBoya, Trendboya Renkleri
Blog Son Eklenenler
Ahşaplarınızın Doğal Ve Canlı Görünmesini Tik Yağı İle Sağlayabilirsiniz

Ahşaplarınızın Doğal Ve Canlı Görünmesini Tik Yağı İle Sağlayabilirsiniz

Ahşaplarınızı en iyi şekilde korumak için tik yağı tercih edebilirsiniz. Tik yağı doğal yapısı ile birlikte ahşap ürünlerinizin korunması için zahmetsiz ve pratik bir çözüm sunacaktır. Kolay uygulanıyor olması sayesinde de istediğiniz parlaklığı elde etmenizi sağlar.

24.05.2023
Astar Boya Yapmanın Püf Noktaları

Astar Boya Yapmanın Püf Noktaları

Astar boya, boya işleminden önce uygulanması gereken önemli adımlar arasındadır

24.05.2023
Mobilya Boya ve Verniklerinde Öncü Marka Genç Boya

Mobilya Boya ve Verniklerinde Öncü Marka Genç Boya

Ufak değişikliklerle yaşam alanlarınıza renk getirmek isteyebilirsiniz.  Genç Boya  ile aradığınız her kriterde boya özelliklerine erişebilir ve hayallerinizdeki görünümleri kolaylıkla elde edebilirsiniz. Maksimum kullanım ömürleri ile hizmetlerini gerçekleştirir. Minimum bakım faaliyetleri ile uzun süreler boyunca kullanım sağlayabileceğiniz boya çeşitleri Genç Boya ‘da bulunmaktadır.

24.05.2023
Evinizin Güzel Görünmesini Sağlayacak Dış Cephe Duvar Boyası

Evinizin Güzel Görünmesini Sağlayacak Dış Cephe Duvar Boyası

Bir ev ile ilgili ilk izlenim dış cepheden başlar. Dış cephe tasarımları ve renkleri bu nedenle büyük önem arz eder. İlk izlenimler bir evi sevebilmek için çok önemlidir. Yaşam ortamınızın estetik açıdan zevklerinize hitap etmesi, o evde daha mutlu anılar biriktirebilmeniz için önemlidir.  Dış cephe duvar boyası  tercihlerinizi de kendi zevkleriniz ışığında seçebilirsiniz.

24.05.2023
Evinizi Yenilerken Kapılarınızı Unutmayın | Panel Kapı Boyası İle Kapılarınızı Yenileyin

Evinizi Yenilerken Kapılarınızı Unutmayın | Panel Kapı Boyası İle Kapılarınızı Yenileyin

Yaşam alanlarında yapılacak değişikliklere veya yenilemelere evin kapıları da eklenebilir. Evlerinizin iç kapılarını  panel kapı boyası  ile boyayarak hem yaşam alanında farklılık yaratmak hem de kapılarınızı yenilemek mümkün hale geliyor.14

24.05.2023
Tezgah Neyle Ve Nasıl Boyanır ?

Tezgah Neyle Ve Nasıl Boyanır ?

Mutfaklarda yenileme işlemleri son dönemlerde trend olan “do it yourself” kendin yap akımının etkisiyle daha da yaygınlaşmıştır.

24.05.2023
Ahşap Tavan Nasıl Boyanır?

Ahşap Tavan Nasıl Boyanır?

Ahşap malzemeden yapılan tavanların bakım ve onarım işlemleri için araştırma yapıldığında karşılaşılan sorulardan biri de “Ahşap tavan boyası var mı?” sorusudur.

24.05.2023
Dış Cephe Boyası Hakkında Merak Edilenler

Dış Cephe Boyası Hakkında Merak Edilenler

Dış cephe boyaları en kolay tanımıyla; olumsuz dış etmenlere maruz kalan bina ve yapıların dış cephe boyama işlemlerinde kullanılan özel olarak üretilmiş bir boya türüdür. Ancak günümüzde estetik kaygılar sebepli de dış cephe boyaları önemli hale gelmiştir. Her türlü yapının iç tasarımı kadar dışarıdan görünen kısmının da tasarımı oldukça önemlidir. Konut, okul, hastane, iş yeri veya sosyal tesislerin birçoğu öncelikle dış görünümleriyle dikkat çekmektedir.

24.05.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.