UYGULAMA
Homojen olana kadar karıştırınız. Uygun karışım oranını koruyunuz. Karışım yapılacak kaba öncelikle sertleştirici (HX100), sonrasında ürün (VX100/VX101) yavaşça dökülmeli ve karıştırılmalıdır.
Hızlı karışımlar veya makine karışımları köpük miktarını artırır. Karışım sonrası ortam koşullarına ve ürünün sıcaklığına bağlı olarak döküm öncesi 45-60 dk bekletilmelidir. Ağaç gibi nefes alan dekoratif parçalarda kullanılmak isteniyorsa, uygulama öncesinde bu parçaların nefes alan kısımlarına uygulama yapılır. Bu uygulama sayesinde oluşabilecek mikro köpüklerin önüne geçilir. Fırça uygulamasından sonra 2-3 saat beklenilmesi yeterli olur.
Uygulama Şartları: Ortam nemi %10 ile 85 arası, uygulama sıcaklığı minimum 10 ˚C olmalıdır. Uygulanmış yüzey 20˚C de 7 gün sonra kullanılabilir.
Farklı efekt ve renk için ; sedef pasta(PM901.00.0800), metalik pasta (PM901.00.XXXX) ve Gençmix (ZD900.00.XXXX ) ilave edilebilir.
Teknik olarak; sedef ve metalik pasta % 3 e kadar eklenebilir fakat önerilen miktar % 0,5 dir. İlave pasta ve gençmix oranı %1 i aşmadığı sürece kuruma süreleri çok fazla değişmez. Kuruma süresini en çok etkileyen faktör , uygulanan filmin kalınlığıdır. Kalın film tabakası daha hızlı kurur.
ÜRÜN ÖZELLİKLERİ
• Mükemmel sararma direnci gösterir.
• Polish öncesi ve sonrası yüksek parlaklığa sahiptir.
• Zamanla yüzeyde oluşabilecek çiziklere karşı yüksek direnç
• Minimum köpük oluşturur.
• Kolay zımparalanabilir.
• Yüzeyde mükemmel yayılma ve ıslatma.
• Uygulama sonrası yüksek yapışma gücü.
• Kılcal çatlamalara karşı yüksek direnç.